Här kommer jag att be om hjälp i min forskning. Alla upplysningar tas tacksamt emot här: Kerstins mail
 

  • Mitt största och svåraste problem är min anfader Anders Lidbom. Han gifter sig 1806 med Margareta Pehrsdotter Spång i Väddö och anges som målargesäll från Stockholm. 1816 gifter hon om sig med Komminister Jonas Rolin i Jacob och Johannes församling i Stockholm och anges som änka. Anders Lidbom dör någon gång mellan 1811 när yngste sonen Reinhold föds och 1816 när Margareta gifter om sig.

    Här kommer lösningen! Anders Peter Lidbom föds den 10 september 1783 i Skövde sfs. Fadern var Gabriel Lidbom, stadsfiskal, Modern hette Cathrina Tidström en krukmakardotter från Mariestad. Hon var född i Mariestad 1760. Anders flyttar så småningom till Stockholm och dör 1810 av lungsot några månader innan sonen Reinhold föds. Margareta står ensam med 3 små barn och det fjärde på väg.
     
  • En anmoder som är svår att hitta är Ingrid Persdotter född den 2 februari 1812. Hon gifte sig med Erik Persson i Hedvigsfors, Bjuråker. Enligt Bjuråkerboken härstammar hon från Attmar. En enda notering finns i Attmar. Piga i Torringen, 1830-1831. Det är också det enda som finns i Indiko, Umeå Universitets databas. Var är hon född?
     
Berättelser, sagor och legender som berör släkten.
Länkar som är användbara i släktforskningen