Sök själv i ett urval av mina direkta anor. Välj något av alternativen intill

Träd

Personer

Familjer

Källor

Orter

Sök

Antavla i textform

Lars farfar Karl Edvin Farm har anor från på moderns sida främst Själevad och Bjärtrå i Ångermanland, och Västerbotten. På faderns sida Öja och Härlöv i Småland. Här har jag använt en gammal forskning som underlag. Uppgifter som rör Burträsk (AC) har jag hittat i Isak Grapes bok om Burträsk. Agneta Olofssons, Härnösand, böcker om Burträsk, Nysätra och Bygdeå har också kommit till användning. Kurt Andersson hemsida med bl a Döda vigda och födda i Bygdeå, Nysätra har hjälpt mig mycket. Jag har också köpt Kenneth Mossbergs CD med familjeregister i ovanstående socknar. Smålandsanorna är kontrollerade så långt det går.

upp

Lars farmor Gerda Viktoria Damberg har många anor i Medelpad på sin mammas sida. Där har jag kontrollerat och kompletterat en gammal forskning. Hennes far härstammar från Västerbotten. Ovärderlig hjälp har jag få via Anbytarforum. Främst från Staffan Bengtsson, Rune Forsgren Rune Johansson Gun Jonsson. Hoppas att de slår sig ihop och publicerar boken "Umeå Lands" Kontroll av Västerbottensanorna pågår fortfarande.

upp

Lars morfar Lars Hjalmar Persson föddes i Fränsta, Torp (Y). Som alla Torpsbor härstammar han från kyrkoherde Martinus Laurentius på flera grenar. En gammal forskning av kyrkoherde Rydholm i Fränsta ligger som bas. Mycket är kontrollerat mot kyrkoböckerna men inte allt. Jag har också haft hjälp av flera forskare i Medelpad med samma anor: Jörgen och Jonny Blästa. En annan rolig ana är Anna Lambert syster till Jonas Lambert som enligt en odödlig skröna skall ha efterlämnat ett arv som ännu ingen kunnat få något av. Vi väntar med spänning på miljonerna.

upp

Lars mormor Ebba Elisabet Undin föddes i Ed, utanför Sollefteå. Jörgen Forsup i Eskilstuna har forskat mycket på Ed och har varit mig behjälplig med dessa anor. Hennes anor kommer också till stor del från Långsele. Här har Internet varit ett ovärderligt verktyg. Bo Ekvall har publicerat familjeregister över Långselebyarna. Där fick jag mitt första napp. Carl Szabad har publicerat sina Ångermanlandsanor där många gemensamma anor finns. Carl och Bo har ställt upp när jag har behövt hjälp.

Läs om Ebbas mmfmffmfm Dordi i en artikel av Carl Szabad

upp

Berättelser, sagor och legender som berör släkten.
Länkar som är användbara i släktforskningen