Om webplatsen

Här visas löpande resultatet av sökandet efter anor med antavla, platsbeskrivningar och familjeregister. Familjens rötter återfinns huvudsakligen i ett brett bälte längs norrlandskusten från Hassela och Bergsjö i Hälsingland via Västernorrland med Attmar, Torp och Stöde socken i Medelpad och Ed, Nordingrå, Nordmaling och Grundsunda i Ångermanland och vidare upp till Västerbotten i norr.

Genealogi lyfter fram berättelser om levnadsöden som även de kommer att redovisas (t ex farfarsmorfars dagbok från 1903 eller häxan Dordi). Här kan man läsa om pågående projekt med efterlysningar och resultatet av tidigare utredning.

Hör gärna av er med synpunkter.

Senaste nytt

  • 2004-02-08: Nyheter på bildsidan, mer inom kort.
  • 2003-07-16: Lyft fram sökfunktionen till strålkastarna.
  • 2003-06-26: Ny phpGedView 2.12 - kan nu redogöra för tvås släktskap.
  • 2003-06-25: Ny version av phpGedView (2.11 ser ut som om vårt webhotell orkar med denna bättre).
  • 2003-03-23: Fler namn på "undinbilderna"
  • 2003-03-17: Tekniskt problem - phpGedView kräver ibland mer RAM än vårt webhotell önskar leverera. Kan lösas genom att skruva på phpGedView (tar tid) eller genom vänligt bemötande av webhotellet (Webcows) får se hur fortsättningen blir. Till dess prova. Oftast är det OK. Ibland tillåts vi inte köra GedView...
  • 2003-02-09: Antavlor i textform för Kerstin och Lars, mer bilder.
  • 2003-02-02: Har börjat bygga upp sidan med fotoalbum. Det kommer att finnas bild på de allra flesta med ett urval ur många album på vissa som till exempel Lars mormor och morfar Ebba och Hjalmar.

Fler nyheter här.

Om mig

Jag heter Kerstin Farm och bor i Sundsvall. Gift med Lars och har två utflugna barn, Emma och Erik. Jag har två hobbies i livet, körsång och släktforskning. När jag började forska 1997 var Medelpadsarkivet och SVAR i Ramsele mina kumpaner. De är det fortfarande men internetresurserna har ökat enormt under de senaste 5 åren och jag sitter ofta och surfar och söker hemsidor med information. Jag har för tillfället 51 000 personer i min databas. Jag har inte forskat fram alla dessa själv utan tagit många forskare till hjälp. Ingen nämnd ingen glömd. Ett tips är att titta på mina länkar. Jag hjälper också andra med släktforskning. Främst gäller det sammanställning av antavlor ur mitt material.

Antavlorna

Jag har begränsat mina antavlor till endast 8 generationer räknat från mina far- och morföräldrars generation här på min webplats. På så sätt försvinner de minst kontrollerade anorna. Diskussionens vågor har gått höga i Rötters anbytarforum angående anor på internet så jag väljer att dra ner på antalet personer. På nästan alla grenar finns det ytterligare information för den som vill ha den.

Reunionfadder

Jag använder släktforskningsprogrammet Reunion för Macintosh och Mac OS X. Jag är också Reunionfadder. Vilket innebär att jag försöker svara på frågor om användandet av Reunion i släktforskningen.

Klicka på frimärket och berätta vad du tycker om min släktforskningssida.


Webplatsen formad med hjälp av Freeway på Mac OS X

 

Ändrad: 06-06-09

in English here.

Berättelser, sagor och legender som berör släkten.
Länkar som är användbara i släktforskningen