Sök själv i ett urval av mina direkta anor. Välj något av alternativen intill

Träd

Personer

Familjer

Källor

Orter

Sök

Antavla i textform

Min farfar John Hilding Lidbom härstammar från Medelpad och Hälsingland. För Hälsingeanorna är boken "Min släkt" över Hassela, Bergsjö den främsta källan. Det mesta i Medelpad under 1800 talet har jag forskat själv under många timmars roligt slit i Midälva Genealogiska förenings forskarrum på Sundsvalls bibliotek. Den tidigaste Lidbom jag hade orsakade stora problem. Anders Lidbom död i Stockholm. Efter kontakt med Stockholms stadsarkiv fick jag slutligen den ledtråd som hjälpte mig att hitta hans anor. I mantalslängderna över Stockholm fanns födelseår och födelseplats. 1783, Skövde.

Min farfarsmorfar Johan Erik Lidbom skrev dagbok under många år. En finns bevarad, den från 1903.

upp

Min farmor Lydia Katarina Roos. Hennes anor har jag på samma sätt hittat och kontrollerat i Hälsingland och Medelpad.

upp

Min morfar Klas Valter Persson föddes i Nordmalings socken, Ångermanland. Här har jag forskat själv ner till början av 1700 talet på många grenar. Vid eventuella stopp har det varit lätt att få hjälp. Tyko Lundqvists böcker, Teo och Per Sundin, Sundsvall och Ö-vik samt Sven-Erik Johansson i Umeå. Vi är många som har anor i Nordmaling så släktingar har också kunnat hjälpa till. Nu hjälper jag andra med anor i Nordmaling

upp

Min mormor Elin Karolina Josefina Vinberg föddes i Holmsund, Umeå lfs. Hennes farfar kom från Wörå i Finland. Anorna i Umeå har forskats fram med mikrokort och inte minst med Staffan Bengtssons, Rune Johansson, Rune Forsgrens m.fl hjälp på Anbytarforum. Kurt Andersson har också varit till stor hjälp. När det gäller Finlandsanorna hade jag tur. SVAR hade de församlingar jag behövde. En släkting i Sverige, Bror Antus har jag fått ovärderlig information om släkt och gårdar i Wörå.

upp

Berättelser, sagor och legender som berör släkten.
Länkar som är användbara i släktforskningen